Cazare Predeal Vila Soimul

Subscribe and receive latest news
Or use this RSS feed

Obiective Turistice

Statiunea Predeal Predeal - Cazare lângă Statiunea Predeal
Predeal, Judetul Brasov
Staţiunea Predeal este situatã în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest. Oraşul Predeal este aşezat la cea mai mare altitudine urbanã din România, între 1030m-1110m, la 45'30" latitudine nordica si 25'26" latitudine estica. Munţii care învecineazã staţiunea Predeal sunt M-ţii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-ţii Bucegi (2508m la Vârful Omu) la Sud-Vest şi M-ţii Postãvarul (1799m) în Nord-Vest. Localitãţile componente care formeazã oraşul Predeal sunt: Predeal, Pârâul Rece, Timişul de Jos, Timişul de Sus. Suprafaţa totalã este de 58,4km, dintre care 78,047m reprezintã suprafaţa locuitã, deşi aceasta s-a extins tot mai mult în ultimii ani. Statiune de odihna de mare atractie, (la 1.100 m altitudine asezare urbana la cea mai mare inaltime din Romania, la 25 km sud de Brasov), beneficiaza de o pozitie exceptionala ce deschide privirilor o splendida panorama spre Vaile Timisului si Prahovei, spre peisajul muntilor impaduriti din jurul sau (Bucegi, Postavaru, Piatra Mare). Are avantajul de a dispune de excelente partii de schi (cu diferite grade de dificultate) precum si de transport pe cablu (telescaune, teleschi, babyskilift) fiind un centru de practicare a sporturilor de iarna deosebit de apreciat (grosimea medie a stratului de zapada depaseste 40 cm în februarie). Este si un important punct de plecare in excursii pe muntii din jur care sunt usor accesibili. Aici se organizeaza serbari, carnavaluri, diverse alte manifestari de amploare. Confortul modern, atmosfera deconectanta, mijloacele optime de cazare, numeroasele posibilitati de agrement îi confera valentele unei statiuni ce se ridica la standardele internationale. Predealul se aflã la aproximativ: - 140 km distanţã de aeroportul Henry Coandã din Bucureşti - 25 km de municipiul Braşov - 25 km de castelul Peleş din Sinaia - 30 km de castelul Bran Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile rãcoroase şi iernile friguroase, face ca staţiunea Predeal sã fie de un real interes turistic în toate anotimpurile. Oraşul Predeal oferã privelişti încântãtoare, fiind recomandat atât pentru recreere cât şi pentru refacere din convalescenţã prin aerul sãu cu umiditate ridicatã şi nepoluat, dar şi pentru practicarea sporturilor de iarnã precum ski, snowboard sau sãniuş.
Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din Predeal
sf cost si elena.jpg
Acest edificiu este situat pe Bulevardul Mihail Saulescu din Predeal.
Piatra de temelie a bisericii a fost asezata la data de 15 martie 1991 de catre IPS Parinte Mitropolit Antonie Plamadeala, lucrarile de constructie durand 11 ani.

Biserica a fost inaltata sub hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena", in inima orasului Predeal. Intre anii 2004 – 2007 s-a realizat pictura bisericii, in stil neobizantin, de catre pictorii Marcel si Daniel Codrescu. Interiorul bisericii apartine stilului fresco, prin altar si piese de decor.
Manastirea Predeal Predeal - Cazare lângă Manastirea Predeal
ManastireaPredeal_1-m.jpg
Situata pe strada Manastirii, orasul Predeal. Construita in secolul al XVIII - lea, mai exact ani 1818 - 1819. Ctitorita de catre "Ioanichie Ieromonahul si Duhovnicul". Poarta hramul "Nasterea Maicii Domnului". Construita pe locul unui vechi schit de lemn, datat in anul 1744. Biserica manastirii este construita cu piatra adusa din muntele Caraiman, iar din punct de vedere arhitectural apartine stilului bizantin. O particularitate a acestei biserici este faptul ca pe catapeteasma se afla doar doua usi, in loc de trei. Frescele sunt simple, dar frumoase si au fost atribuite mesterului Nicolae Zugravul. Mai detine si o biserica mare inchinata "Nasterii Maicii Domnului", construita intre anii 1835 - 1844. Manastirea detinea chilii, dar si o cladire speciala in care copiii din zona erau invatati carte. Incepand cu anul 1957 au fost realizate ample lucrari de restaurare, atat la manastire, cat si la biserici. Activitatea manastirii a fost reluata in anul 1993.
Manastirea Sfantul Nicolae din Predeal Predeal - Cazare lângă Manastirea Sfantul Nicolae din Predeal
ManastireaSfantulNicolaedinPredeal_2.jpg
Situata pe strada Manastirii, nr. 12, orasul Predeal, judetul Brasov. La inceput a functionat sub denumirea de Schitul Predealul, infiintat in anul 1774. Era schit de calugari. Schitul a fost intemeiat de catre Cuviosul Ioanichie Ieromonahul. Lacasul, Schitul Predeal, a fost distrus de catre turci in anul 1788, iar in anul 1819 Mitropolitul Dionisie si Domnul Tarii Romanesti Nicolae Sutu Voievod au ctitorit o noua biserica. Aceasta biserica a fost ridicata din piatra si avea trasaturile stilului bizantin. Un element rar intalnit la alte biserici era usa singulara de la iconostas. Biserica este pictata in fresca de un anume Nicolae Zugravul. Ultima biserica, cea mai mare, a fost ridicata in perioada 1835 - 1844. Construita de staretul Ghermano, impreuna cu calugarii si localnicii din Sacele. In aceasta perioada, situatia economica a manastirii era intr-o continua dezvoltare. Purta hramul "Nasterea Maicii Domnului". Aceasta manastire a fost o binecuvantare pentru populatia din zona, care prin munca staretului Pantelimon Vidrighinescu, a avut posibilitatea sa invete carte. A fost desfiintata in anul 1958, iar din anul 1993 functioneaza ca manastire de maici. Declarata monument istoric in anul 1919.
Grupul Statuar Aparatorii Predealului
aparatori.jpg
Asezat in Predeal, pe strada Mihai Saulescu din judetul Brasov, grupul statuar "Aparatorii Predealului" este inchinat eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.
A fost realizat de catre sculptorul Constantin Baraschi si a fost dezvelit in anul 1995.

Asezate pe un soclu placat cu marmura, statuile reprezinta 3 ostasi, unul ranit, altul aplecat asupra mitralierei si ultimul cu capul ridicat si pumnul strans, infatisand vitejia cu care acestia au luptat si devotamentul lor fata de tara.
Povestea din spatele grupului statuar se petrece intr-o gara, in timpul atacarii unui tren.
Cimitirul Legionar-acesta se gaseste in spatele Manastirii Predeal
Vila Maresalului Antonescu-este in zona Cioplea din Predeal
Statuia Eroului poet Mihail Saulescu-aflata la intrarea dinspre Brasov in statiunea Predeal
Partie.bmp
Pregatita pentru sezonul alb cu partii de schi pentru incepatori si avansati,statiunea montana Predeal este dotata cu opt partii de ski din care trei sunt omologate international:
- Partia Clabucet Plecare
- Partia Subteleferic
- Partia Clabucet

Trasee Montane Predeal:
Predeal – Clăbucetul Taurului – Azuga
Predeal – Cabana Susai
Predeal – Cabana Trei Brazi
Predeal – Valea Leucii
Predeal – Vârful Fitifoiu
Predeal – Timişul de Sus
Partia Schiori Cat de mult schiem Urcare
Clabucet sosire Incepatori 800 m Teleschi/ Cablu
Clabucet varianta Incepatori 790 m Teleschi
Clabucet Intermediari 2100 m Telescaun
Cocosul Intermediari 2250 m Telescaun
Subteleferic Avansati 1200 m Telescaun
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one