Cazare Predeal Vila Soimul

Subscribe and receive latest news
Or use this RSS feed

Meniu

Va asteptam la munte, in Predeal cu oferte de cazare la cele mai bune preturi.
Adresa: Strada Soimului nr. 4 Predeal Jud.Brasov


Vila este situata in centrul statiunii, vizavi de Gara Predeal,in spatele Bisericii Sfintii Imparati Constantin si Elena si a Unitatii de Politie, intr-o zona verde, linistita si neaglomerata. Distanta pana la partia Clabucet este de aproximativ 1 km .
Oferim cazare in 18 camere duble (parter si etaj 1) . Capacitatea de cazare este de 40 de locuri . Aceste locuri sunt structurate astfel:
- 7 camere duble cu 2 paturi
- 9 camere duble cu pat matrimonial;
- 2 camere duble pentru 3 locuri (1 pat matrimonial si 1 pat pentru o persoana).
Toate camerele au grup sanitar propriu, TV, minibalcon (80%), frigider, intrare pe baza de cartele magnetice. Deasemenea oferim turistilor nostri terasa (cu TV), acces la bucatarie complet utilata, sala de conferinte,loc de joaca pentru copii si parcare proprie (20 masini).
Toate camerele din vila sunt dotate cu televizor si cablu. Incalzirea si apa calda sunt asigurate de centrala proprie.
In curtea inchisa exista : foisor, barbeque, umbrare si o bucatarie complet utilata la dispozitia turistilor. Foisorul si barbeque-ul sunt situate unul in apropierea celuilalt, astfel incat sa va puteti bucura de prepararea unui gratar proaspat si de o masa linistita in familie ori cu prietenii, in orice moment al zilei.

Daca veniti la munte pentru a va relaxa si pentru a evada cateva zile din aglomeratia si caldura sufocanta a orasului, aici veti fi rasfatati de aerul curat si verdele relaxant al padurii.
Fie ca alegeti sa va aventurati pe un traseu turistic, sa va bucurati de un gratar proaspat, sau pur si simplu sa leneviti in voie pe balansoarele din umbrar, cu siguranta va veti simti excelent!
PC 2.jpg
In primul rand Predealul este cunoscut pentru partiile de ski largi si insorite.
In cazul conditiilor nefavoabile schiului, instalatiile de produs zapada artificiala suplinesc zapada naturala.

Partiile de ski se intind pe o suprafata mai mare de 50 de kilometri patrati.
Nu numai schi alpin ci si snowboard, schi fond, biatlon, patrula sunt sporturi care pot fi practicate in conditii deosebite pe partiile de la Clabucet si Valea Rasnoavei.
Pregatita atat pentru sezonul alb cu partii de schi pentru incepatori
si avansati cat si pentru sezonul verde, statiunea montana Predeal este
dotata cu opt partii de ski din care trei sunt omologate international:
- Partia Clabucet Plecare
- Partia Subteleferic
- Partia Clabucet

Partia Clabucet: grad de dificultate: mediu, lungime: 2100m, diferenta de nivel: 390m, inclinare: 20°, este dotata cu transport cablu.
Partia Cocosul: grad de dificultate: mediu, lungimea: 2250m, diferenta de nivel: 394m, inclinare: 18°.
Partia Subteleferic: grad de dificultate: dificil, lungimea: 1200m, diferenta de nivel: 350m, inclinare 31°, este dotata cu transport cablu.

Partia Clabucet sosire: grad de dificultate: usor, lungimea: 800m, diferenta de nivel: 160m, inclinare 20°, este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala si iluminat nocturn.
Partia Clabucet varianta: grad de dificultate: usor, lungimea: 790m, diferenta de nivel: 160m, inclinare 20°, este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala.

Partia Clabucet Scoala: grad de dificultate: foarte usor, lungimea: 200m, diferenta de nivel: 30m, inclinare 15°, este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala si instalatie nocturna.
Partia Paraul Rece: grad de dificultate: mediu, lungimea: 520m, diferenta de nivel: 160m, inclinare 21°, este dotata cu transport cablu.

6 Trasee Montane Predeal

untitled.bmp
Aici veţi găsi o listă cu 6 trasee montane, cu plecare din Predeal.
Deşi toate aceste trasee sunt foarte frumoase, dificultatea lor variază, iar unele pot fi închise pe timp de iarnă.

De aceea vă sfătuim să vă luaţi toate măsurile de siguranţă înainte de a pleca la drum.


1. Predeal – Clăbucetul Taurului – Azuga
Timp necesar: 3 – 3 ½ ore
Obiective: Culmea Clăbucet, Cabana Gârbova
Marcaj: triunghi albastru
Dificultate: mediu – dificil
Punct de plecare: Predeal Gară sau AzugaSe pleacă de la 800 m de gara din Predeal, de la gura Pârâului Puristoaca, înspre Cabana Clăbucet-Sosire. La pârtia de ski veţi vedea un panou care vă anunţă că vă aşteaptă un drum de 10 minute până la Clăbucet Sosire, 1 ora şi jumătate până la Clăbucet Plecare şi 2 ore până la Cabana Gârbova. Ajungând pe terasa cabanei Clăbucet Sosire reluaţi traseul pe marginea pădurii şi veţi primi confirmări asupra traseului sub forma unui panou care anunţă o oră până la Clăbucet Plecare şi 1 oră şi jumătate până la Cabana Gârbova. Continuând urcuşul, veţi ajunge la o potecă lată marcată cu triunghiul albastru. Urcuşul este destul de dificil, prin pădure şi apoi pe marginea pârtiei de ski, panta depăşind adesea 20 de grade înclinaţie. Către capătul pârtiei, panta se calmează treptat şi ajungeţi la staţia de teleferic şi la cabana Clăbucet Plecare.

Aici puteţi ajunge şi dacă, de la primul panou, alegeţi să mergeţi pe soşea, până la staţia de plecare a telefericului şi apoi pe un drum forestier prin Valea Teascului. Dupa 150 m drumul se bifurcă şi mai aveţi de parcurs aproximativ 500 m până la baza versantului. De la staţia de teleferic există şi o potecă care vă va duce tot la baza versantului, în acelaşi interval de timp (10 – 15 minute), şerpuind printre pâlcuri de puieţi de conifere. Ajunşi la baza versantului vă aşteaptă un urcuş de aproape o oră, şerpuind printre stâlpii telefericului şi întâlnind platformele şi statiile de observaţie a circulaţiei telescaunului.

Ajunşi la Clăbucet Plecare puteţi admira crestele Bucegilor, ânzapezite până în luna mai şi spinările mai domoale ale Gârbovei, care se întind la sud de Piatra Mare. De aici, se ajunge în 20-30 minute la Cabana Gârbova. Pe drum veţi putea vedea Vârful Cazacu şi Clăbucetul Taurului, precum şi sectorul Coştila-Bucşoiu din Munţii Bucegi. Poteca urmăreşte culmea nordică a Clăbucetului Taurului, într-o alternanţă de porţiuni netede şi pante mai accentuate. Cabana este aşezata în şaua de sub Vârful Clăbucetului Taurului, la 1.324 m altitudine.
Din spatele Cabanei Gârbova pleacă o potecă care vă duce în 30-40 minute în Valea Limbăşelului. Pentru a ajunge la Clăbucetul Taurului (numit local Piţiponcu), la o diferenţă de nivel de 180 m, vă aşteaptă un urcuş de 40 minute, în care pantele abrupte (înclinaţie de peste 30 grade) alternează cu două sectoare mai line (panta de maxim 15 grade). Pentru a ajunge în vârf puteţi urma poteca în panta uşoara care vă poartă pe lângă marginea padurii sau puteţi urca direct spre vârf.

După ce aţi ajuns în vârf, la altitudinea de 1.520 m şi aţi făcut un popas pentru a admira panorama, veţi coborî spre dreapta (sud-vest) spre Valea Ursoaia, până veţi întâlni marcajul de triunghi albastru, la marginea pădurii. După o pantă lină de 150 m se intră în pădure şi în 15 minute veţi ieşi în poiana din Plaiul lui Moş Mihai, la o altitudine de 1.150 m. Traseul continuă prin pădure şi pe culmea sud-vestică a Clăbucetului Taurului, de unde se deschide perspectiva asupra Văii Cerbului, o vale glaciară cu zăpezi care nu se topesc decat vara.
Silueta localităţii Azuga începe să se contureze. Poteca va intersecta un drum forestier care vă va purta până în centrul oraşului Azuga sau puteţi continua poteca, pe lângă fabrica de bere şi fabrica de postav şi veţi ieşi la marginea oraşului, pe şoseaua naţională. La Predeal puteţi reveni cu trenul sau pe acelaşi traseu, în sens invers, dacă nu aţi obosit.


2. Predeal – Cabana Susai
Timp necesar: 2 – 2 ½ ore
Obiective: Culmea Clăbucet, Cabana Susai
Marcaj: triunghi albastru, cruce albastră
Dificultate: uşor
Punct de plecare: Predeal Gară

Ajunşi la Cabana Clăbucet Plecare veţi urma drumul marcat cu cruce albastră care se defăşoară la dreapa (înspre nord-est). După 30 de minute poteca se bifurcă, cea cu marcaj roşu (cruce roşie, bandă roşie) urcând pe Valea Puristoaca, iar cea cu marcaj cruce albastră urcă 15-20 minute spre Cabana Susai.
De aici se poate pleca mai departe, pe Valea Azugii şi apoi pe Clăbucetul Mare până la Cabana Rentea, la care veţi ajunge în 3 -3 ore şi jumătate.


3. Predeal – Cabana Trei Brazi
Timp necesar: 2 – 2 ½ ore
Obiective: Cabana Trei Brazi, Cimitirul Eroilor
Marcaj: cruce albastră
Dificultate: uşor
Punct de plecare: Predeal

Plecând din Predeal cu autobuzul se parcurg cei 8 km până în localitatea Pârâul Rece, de unde se urcă pe Muntele Poiana Arsă, urmărind Valea Râşnoavei. Obiectivele care vă vor atrage atenţia vor fi Cimitirul Eroilor, care cinsteşte pe cei căzuţi în luptele din 1916 de la Predeal şi terenul amenajat pentru concursuri naţionale şi internationale de ski fond şi biatlon. Ajunşi la Pârâul Bradet, traseul continuă printr-o pădure de fag şi molid pânâ la Pasul Râşnov, situat la altitudinea de 1.074 m, de unde se desprinde către dreapta poteca ce străbate Muntele Fitifoiu până la Cabana Trei Brazi. Drumul spre stânga vă va duce la Cabana Diham – şoseaua din faţă ajunge în localitatea Pârâul Rece.

Poteca spre dreapta vă întâmpină cu un urcuş destul de abrupt în care veţi putea admira pâlcurile de păduri şi poienile însorite ce îmbracă Muntele Moraru, iar apoi va coborî până în Valea Râului Pietrosu pentru a urca pe versantul vestic al Muntelui Moraru, acoperit de mesteceni. Respiraţia vi se va tăia la vederea crestelor Bucegilor (Bucşoiu, Colţii Morarului şi Coştila). Drumul va trece prin pădurea de mesteceni şi prin poiene şi va coti spre dreapta dezvăluind un mic lac. Dupa înca un urcuş mai lin, drumul iese în poiana largă de la 1.128 m altitudine, situată în şaua dintre bazinul Pârâului Mic (afluent la Ghimbavului) şi al Pârâului Vlăduţ. Aici este construită Cabana Trei Brazi, înconjurată de văile nordice ale Bucegilor, Culmea Ţigăneşti şi Culmea Velicanu, Bucşoiul, Muchiile Cheii din Postăvarul şi vârfurile ascuţite ale Pietrei Craiului.

De la Cabana Trei Brazi puteţi ajunge la Cabana Secuilor şi pe Valea Toclitei până la Cheile Râşnovului.
Spre Predeal puteţi lua autobuzul sau puteţi alege să vă întoarceţi pe jos, peste Culmea Fitifoiu, poposind pe drum şi la Cabana Vânătorilor.


.

4. Predeal – Valea Leucii
Timp necesar: 2 – 3 ore
Obiective: Cabana Diham, Varful Diham
Marcaj: punct roşu, dungă roşie
Dificultate: uşor – mediu
Punct de plecare: Predeal

Se pleacă din Predeal spre Pârâul Rece, până în punctul “La Şipote” din Pasul Râşnov. Din acest punct pleacă poteca spre Cabana Diham care străbate culmea ce desparte Valea Râşnoavei de Valea Ghimbavului. Drumul se bifurcă spre stânga, pe Valea Frăsinetului, dar traseul nostru continuă pe un drum forestier care vă va călăuzi spre Cabana Steaua, apoi în Şaua Baiului, spre Vârful La Cleste (1.461 m) şi spre dreapta către Cabana Diham.

De aici se zăreşte culmea rotunjită a Vârfului Diham (1.582 m). Veţi traversa Pârâul Frăsinet, ajungând pe Măgura Cenuşii şi apoi veţi urca serpentinele ce duc pe Muntele Diham, întâlnind pe drum şi Cabana Poiana Izvoarelor. Coborârea spre Predeal se face pe Valea Iadului, printr-o pădure deasă şi apoi pe Valea Leucii, Valea Râşnoavei, ajungând în aproximativ 2 ore la Predeal.


5. Predeal – Vârful Fitifoiu
Timp necesar: 2 – 3 ore
Obiective: Vârful Fitifoiu
Marcaj: cruce albastră
Dificultate: uşor
Punct de plecare: Predeal

Se pleacă din Predeal, pe traseul de pe Valea Joiţei, urcând pe Vârful Gâlma Mare (1.272 m) şi apoi pe Valea Râşnoavei până la Pasul Râşnov, la locul numit “La Sipote”. Se părăseşte şoseaua care duce spre localitatea Pârâul Rece, luând-o pe un drum forestier peste Culmea Fitifoiu. Drumul ajunge la Pârâul Stâna Mare, coboarâ uşor şi apoi urcă pe Vârful Fitifoiu, la altitudinea de 1.0288 m.
De aici puteţi pleca spre Cabana Trei Brazi.


6. Predeal – Timişul de Sus
Timp necesar: 5 ore
Obiective: Cabana Trei Brazi, Cabana Timiş
Marcaj: bandă galbenă
Dificultate: uşor
Punct de plecare: Predeal

Se pleacă din Predeal, urmând indicatorul bandă galbenă care vă va călăuzi spre Cabana Vânătorului. Se urcă spre Vârful Fitifoiu şi apoi pe Valea Râşnoavei, ajungând în Pasul Râşnov şi apoi la Cabana Trei Brazi. Situată la 1.194 m altitudine, poiana care adăposteşte cabana vă oferă o perspectivă asupra staţiunii Pârâul Rece şi asupra serpentinelor care coboară spre Cabana Cheia şi apoi spre Râşnov.

Traseul coboară spre Cabana Cheia, trecând prin Culmea Cărbunarea către Vârful Postăvarul. Se ajunge în şoseaua naţionala Braşov – Predeal, având în dreapta Cabana Timiş. Drumul de întoarcere spre Predeal are 4 km care se pot străbate pe jos, pe şosea sau prin pădure.
Preturi cazare Predeal
Statiunea Predeal Predeal - Cazare lângă Statiunea Predeal
Predeal, Judetul Brasov
Staţiunea Predeal este situatã în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest. Oraşul Predeal este aşezat la cea mai mare altitudine urbanã din România, între 1030m-1110m, la 45'30" latitudine nordica si 25'26" latitudine estica. Munţii care învecineazã staţiunea Predeal sunt M-ţii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-ţii Bucegi (2508m la Vârful Omu) la Sud-Vest şi M-ţii Postãvarul (1799m) în Nord-Vest. Localitãţile componente care formeazã oraşul Predeal sunt: Predeal, Pârâul Rece, Timişul de Jos, Timişul de Sus. Suprafaţa totalã este de 58,4km, dintre care 78,047m reprezintã suprafaţa locuitã, deşi aceasta s-a extins tot mai mult în ultimii ani. Statiune de odihna de mare atractie, (la 1.100 m altitudine asezare urbana la cea mai mare inaltime din Romania, la 25 km sud de Brasov), beneficiaza de o pozitie exceptionala ce deschide privirilor o splendida panorama spre Vaile Timisului si Prahovei, spre peisajul muntilor impaduriti din jurul sau (Bucegi, Postavaru, Piatra Mare). Are avantajul de a dispune de excelente partii de schi (cu diferite grade de dificultate) precum si de transport pe cablu (telescaune, teleschi, babyskilift) fiind un centru de practicare a sporturilor de iarna deosebit de apreciat (grosimea medie a stratului de zapada depaseste 40 cm în februarie). Este si un important punct de plecare in excursii pe muntii din jur care sunt usor accesibili. Aici se organizeaza serbari, carnavaluri, diverse alte manifestari de amploare. Confortul modern, atmosfera deconectanta, mijloacele optime de cazare, numeroasele posibilitati de agrement îi confera valentele unei statiuni ce se ridica la standardele internationale. Predealul se aflã la aproximativ: - 140 km distanţã de aeroportul Henry Coandã din Bucureşti - 25 km de municipiul Braşov - 25 km de castelul Peleş din Sinaia - 30 km de castelul Bran Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile rãcoroase şi iernile friguroase, face ca staţiunea Predeal sã fie de un real interes turistic în toate anotimpurile. Oraşul Predeal oferã privelişti încântãtoare, fiind recomandat atât pentru recreere cât şi pentru refacere din convalescenţã prin aerul sãu cu umiditate ridicatã şi nepoluat, dar şi pentru practicarea sporturilor de iarnã precum ski, snowboard sau sãniuş.
http://www.helloromania.eu
Statiunea Predeal Predeal - Cazare lângă Statiunea Predeal
Predeal, Judetul Brasov
Staţiunea Predeal este situatã în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest. Oraşul Predeal este aşezat la cea mai mare altitudine urbanã din România, între 1030m-1110m, la 45'30" latitudine nordica si 25'26" latitudine estica. Munţii care învecineazã staţiunea Predeal sunt M-ţii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-ţii Bucegi (2508m la Vârful Omu) la Sud-Vest şi M-ţii Postãvarul (1799m) în Nord-Vest. Localitãţile componente care formeazã oraşul Predeal sunt: Predeal, Pârâul Rece, Timişul de Jos, Timişul de Sus. Suprafaţa totalã este de 58,4km, dintre care 78,047m reprezintã suprafaţa locuitã, deşi aceasta s-a extins tot mai mult în ultimii ani. Statiune de odihna de mare atractie, (la 1.100 m altitudine asezare urbana la cea mai mare inaltime din Romania, la 25 km sud de Brasov), beneficiaza de o pozitie exceptionala ce deschide privirilor o splendida panorama spre Vaile Timisului si Prahovei, spre peisajul muntilor impaduriti din jurul sau (Bucegi, Postavaru, Piatra Mare). Are avantajul de a dispune de excelente partii de schi (cu diferite grade de dificultate) precum si de transport pe cablu (telescaune, teleschi, babyskilift) fiind un centru de practicare a sporturilor de iarna deosebit de apreciat (grosimea medie a stratului de zapada depaseste 40 cm în februarie). Este si un important punct de plecare in excursii pe muntii din jur care sunt usor accesibili. Aici se organizeaza serbari, carnavaluri, diverse alte manifestari de amploare. Confortul modern, atmosfera deconectanta, mijloacele optime de cazare, numeroasele posibilitati de agrement îi confera valentele unei statiuni ce se ridica la standardele internationale. Predealul se aflã la aproximativ: - 140 km distanţã de aeroportul Henry Coandã din Bucureşti - 25 km de municipiul Braşov - 25 km de castelul Peleş din Sinaia - 30 km de castelul Bran Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile rãcoroase şi iernile friguroase, face ca staţiunea Predeal sã fie de un real interes turistic în toate anotimpurile. Oraşul Predeal oferã privelişti încântãtoare, fiind recomandat atât pentru recreere cât şi pentru refacere din convalescenţã prin aerul sãu cu umiditate ridicatã şi nepoluat, dar şi pentru practicarea sporturilor de iarnã precum ski, snowboard sau sãniuş.
Statiunea Predeal Predeal - Cazare lângă Statiunea Predeal
Predeal, Judetul Brasov
Staţiunea Predeal este situatã în centrul României pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi la nord-est de aceştia şi cele ale munţilor Baiului la nord-vest. Oraşul Predeal este aşezat la cea mai mare altitudine urbanã din România, între 1030m-1110m, la 45'30" latitudine nordica si 25'26" latitudine estica. Munţii care învecineazã staţiunea Predeal sunt M-ţii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-ţii Bucegi (2508m la Vârful Omu) la Sud-Vest şi M-ţii Postãvarul (1799m) în Nord-Vest. Localitãţile componente care formeazã oraşul Predeal sunt: Predeal, Pârâul Rece, Timişul de Jos, Timişul de Sus. Suprafaţa totalã este de 58,4km, dintre care 78,047m reprezintã suprafaţa locuitã, deşi aceasta s-a extins tot mai mult în ultimii ani. Statiune de odihna de mare atractie, (la 1.100 m altitudine asezare urbana la cea mai mare inaltime din Romania, la 25 km sud de Brasov), beneficiaza de o pozitie exceptionala ce deschide privirilor o splendida panorama spre Vaile Timisului si Prahovei, spre peisajul muntilor impaduriti din jurul sau (Bucegi, Postavaru, Piatra Mare). Are avantajul de a dispune de excelente partii de schi (cu diferite grade de dificultate) precum si de transport pe cablu (telescaune, teleschi, babyskilift) fiind un centru de practicare a sporturilor de iarna deosebit de apreciat (grosimea medie a stratului de zapada depaseste 40 cm în februarie). Este si un important punct de plecare in excursii pe muntii din jur care sunt usor accesibili. Aici se organizeaza serbari, carnavaluri, diverse alte manifestari de amploare. Confortul modern, atmosfera deconectanta, mijloacele optime de cazare, numeroasele posibilitati de agrement îi confera valentele unei statiuni ce se ridica la standardele internationale. Predealul se aflã la aproximativ: - 140 km distanţã de aeroportul Henry Coandã din Bucureşti - 25 km de municipiul Braşov - 25 km de castelul Peleş din Sinaia - 30 km de castelul Bran Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile rãcoroase şi iernile friguroase, face ca staţiunea Predeal sã fie de un real interes turistic în toate anotimpurile. Oraşul Predeal oferã privelişti încântãtoare, fiind recomandat atât pentru recreere cât şi pentru refacere din convalescenţã prin aerul sãu cu umiditate ridicatã şi nepoluat, dar şi pentru practicarea sporturilor de iarnã precum ski, snowboard sau sãniuş.
Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din Predeal
sf cost si elena.jpg
Acest edificiu este situat pe Bulevardul Mihail Saulescu din Predeal.
Piatra de temelie a bisericii a fost asezata la data de 15 martie 1991 de catre IPS Parinte Mitropolit Antonie Plamadeala, lucrarile de constructie durand 11 ani.

Biserica a fost inaltata sub hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena", in inima orasului Predeal. Intre anii 2004 – 2007 s-a realizat pictura bisericii, in stil neobizantin, de catre pictorii Marcel si Daniel Codrescu. Interiorul bisericii apartine stilului fresco, prin altar si piese de decor.
Manastirea Predeal Predeal - Cazare lângă Manastirea Predeal
ManastireaPredeal_1-m.jpg
Situata pe strada Manastirii, orasul Predeal. Construita in secolul al XVIII - lea, mai exact ani 1818 - 1819. Ctitorita de catre "Ioanichie Ieromonahul si Duhovnicul". Poarta hramul "Nasterea Maicii Domnului". Construita pe locul unui vechi schit de lemn, datat in anul 1744. Biserica manastirii este construita cu piatra adusa din muntele Caraiman, iar din punct de vedere arhitectural apartine stilului bizantin. O particularitate a acestei biserici este faptul ca pe catapeteasma se afla doar doua usi, in loc de trei. Frescele sunt simple, dar frumoase si au fost atribuite mesterului Nicolae Zugravul. Mai detine si o biserica mare inchinata "Nasterii Maicii Domnului", construita intre anii 1835 - 1844. Manastirea detinea chilii, dar si o cladire speciala in care copiii din zona erau invatati carte. Incepand cu anul 1957 au fost realizate ample lucrari de restaurare, atat la manastire, cat si la biserici. Activitatea manastirii a fost reluata in anul 1993.
Manastirea Sfantul Nicolae din Predeal Predeal - Cazare lângă Manastirea Sfantul Nicolae din Predeal
ManastireaSfantulNicolaedinPredeal_2-t.jpg
ManastireaSfantulNicolaedinPredeal_2.jpg
Situata pe strada Manastirii, nr. 12, orasul Predeal, judetul Brasov. La inceput a functionat sub denumirea de Schitul Predealul, infiintat in anul 1774. Era schit de calugari. Schitul a fost intemeiat de catre Cuviosul Ioanichie Ieromonahul. Lacasul, Schitul Predeal, a fost distrus de catre turci in anul 1788, iar in anul 1819 Mitropolitul Dionisie si Domnul Tarii Romanesti Nicolae Sutu Voievod au ctitorit o noua biserica. Aceasta biserica a fost ridicata din piatra si avea trasaturile stilului bizantin. Un element rar intalnit la alte biserici era usa singulara de la iconostas. Biserica este pictata in fresca de un anume Nicolae Zugravul. Ultima biserica, cea mai mare, a fost ridicata in perioada 1835 - 1844. Construita de staretul Ghermano, impreuna cu calugarii si localnicii din Sacele. In aceasta perioada, situatia economica a manastirii era intr-o continua dezvoltare. Purta hramul "Nasterea Maicii Domnului". Aceasta manastire a fost o binecuvantare pentru populatia din zona, care prin munca staretului Pantelimon Vidrighinescu, a avut posibilitatea sa invete carte. A fost desfiintata in anul 1958, iar din anul 1993 functioneaza ca manastire de maici. Declarata monument istoric in anul 1919.
Grupul Statuar Aparatorii Predealului
aparatori.jpg
aparatori.jpg
Cimitirul Legionar-acesta se gaseste in spatele Manastirii Predeal
Vila Maresalului Antonescu-este in zona Cioplea din Predeal
Statuia Eroului poet Mihail Saulescu-aflata la intrarea dinspre Brasov in statiunea Predeal
aparatori.jpg
aparatori.jpg
<html>
<head>
<meta name="viewport" content="initial-scale=1.0, user-scalable=no" />
<script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=false"></script>
<script type="text/javascript">
    function initializare() {
        var coordonate = new google.maps.LatLng(45.5102, 25.5756);
      var setari = {
            zoom: 16,
            center: coordonate,
            mapTypeControl: true,
            mapTypeControlOptions: {style: google.maps.MapTypeControlStyle.DROPDOWN_MENU},
            navigationControl: true,
            navigationControlOptions: {style: google.maps.NavigationControlStyle.SMALL},
            mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
  };
  var harta = new google.maps.Map(document.getElementById("spatiu_harta"), setari);
}
</script>
</head>
<body onload="initializare()">
 <div id="spatiu_harta" style="width:700px; height:500px"></div>
</body>
</html>


Trimite ca și anonim - Nume
Scrieţi codul de control "7487"
:-):-D:-D:-P:-O:-(:-B:-/:-o;-)B-):-X>-)]-|[-][-]love
"
">alert(2)
in sfarsit gasesc si eu cate ceva despre # Title , perfect! optimizare seo
You've gotten good knowlwdge at this point.


Look into my weblog - search engine optimisation ppts latest
Great looking web site. Presume you did a bunch of your very own coding.


My website : visit my website (i was reading this)
Great looking web site. Presume you did a bunch of your very own coding.


My website : visit my website (i was reading this)
am poposit la voi pe 15 august.mi-a placut f. mult,as m-ai dori sa vin pe data de 27-30 decembrie.se poate?
Partie.bmp
Pregatita pentru sezonul alb cu partii de schi pentru incepatori si avansati,statiunea montana Predeal este dotata cu opt partii de ski din care trei sunt omologate international:
- Partia Clabucet Plecare
- Partia Subteleferic
- Partia Clabucet

Trasee Montane Predeal:
Predeal – Clăbucetul Taurului – Azuga
Predeal – Cabana Susai
Predeal – Cabana Trei Brazi
Predeal – Valea Leucii
Predeal – Vârful Fitifoiu
Predeal – Timişul de Sus
Partia Schiori Cat de mult schiem Urcare
Clabucet sosire Incepatori 800 m Teleschi/ Cablu
Clabucet varianta Incepatori 790 m Teleschi
Clabucet Intermediari 2100 m Telescaun
Cocosul Intermediari 2250 m Telescaun
Subteleferic Avansati 1200 m Telescaun
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one